Online Masterclass voor ouders van slechthorende kinderen.

Welkom!

Vorig jaar was een spannend jaar, want ik gaf voor het eerst de online cursus: slim omgaan met slechthorendheid school. De ouders van vorig jaar die het aandurfden om deze eerste opzet met mij samen te doorlopen zijn voor mij helden!

Hoe gaaf was het, de reacties waren zo positief en ik realiseerde me dat ik hier meer mee moet doen. Daarom bied ik ook dit jaar weer een online leertraject aan voor ouders die hun slechthorende kind in de klas nog beter willen kunnen ondersteunen.

Vorig jaar bleek dat de webinars tijdens de cursus ongelooflijk waardevol waren voor de ouders die meededen. Ik vertelde live mijn toelichtingen en uitleg en ouders konden hier gelijk hun vragen over stellen. Geen moeilijk gedoe een video bekijken en dan ergens net een vraag over hebben waarover je dan moet mailen. Gewoon lekker in de flow van een webinar waarin je toch samen bent in een veilige omgeving, samen direct tot oplossingen komen.

Daarom gaan we de online cursus dit jaar anders doen, namelijk in de vorm van een Online Masterclass. Deze online masterclass bestaat uit 3 online webinars, met elk een ander thema. Deze webinars duren 2 uur per keer. Hierin geef ik je heel veel kennis, nieuwe inzichten en handvatten om direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast krijg je alle informatie via e-mail toegestuurd om rustig na te lezen.

Vorig jaar zag ik de deelnemende ouders echt sprongen maken. Ze voelden meer zelfvertrouwen in hun contact met school en ambulant begeleiders. Ze hebben nu zelf de kennis om een volgende stap te kunnen zetten en te kiezen voor wat bij hun kind past. En wat ook helpt, is als je je niet volledig afhankelijk voelt van een ambulant begeleider omdat ze er gewoon niet altijd zijn, maar dat je ook zelf de know-how hebt om actie te ondernemen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe vertel je in de klas dat je slechthorend bent. Zodat kinderen en leerkrachten je ook echt gaan begrijpen. (inclusief voorbeeld presentatie)
  • Hoe ga je om met gevoelens als angst, schaamte, frustraties als je slechthorend bent en je voelt je onzeker in de klas.
  • Wat zijn de valkuilen bij slechthorendheid en hoe ga je hiermee om.
  • Hoe bouwt oververmoeidheid zich op bij slechthorenden
  • Wat is hersteltijd en hoe pak je dat aan.
  • Wat kun je doen bij een ‘vol hoofd’ van prikkels en hele dag luisteren in de klas.
  • Hoe ga je slimmer kunt om met je energie zodat je niet elke dag uitgeput thuis komt.
  • Welke stappen kun je zetten om het spraak verstaan in de klas te verbeteren.
  • Wat kun je van een ambulant begeleider verwachten en wat kun je doen als je geen klik hebt met jouw ab-er.

Wat mijn aanbod onderscheid van andere cursussen, is dat ik mijn 15 jaar werkervaring met slechthorende kinderen combineer met mijn eigen ervaring als slechthorende.

Ik ben zelf vanaf mijn geboorte slechthorend. Na het afronden van mijn HBO opleiding ging ik werken bij de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind als pedagogisch medewerker en ambulant begeleider. Vier jaar later ging ik naar Zuid-Afrika om 3 maanden te werken op een dovenschool. Vervolgens heb ik 6 jaar gewerkt bij Kentalis als opvoedingsondersteuner in gezinnen met dove of slechthorende kinderen en/of ouders. In 2013 ging mijn eigen praktijk steeds beter lopen en sindsdien heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van slechthorende kinderen in het regulier onderwijs.

Dit is hoe ik werk: vanuit mijn eigen praktijk als coach bezoek ik slechthorende kinderen in hun klas en zet als het ware hun bril even op. Zoals zij als slechthorende hun klas, de drukte, de lessen, de spraak van de leerkracht, mondbeeld, lichtval en reacties in de klas ervaren. Zo ervaar ik het dan ook. Met dit verschil: kinderen ondergaan het, ik kan het door mijn ervaring benoemen. Dan kijk ik naar welke oplossingen er zijn om hun dagelijkse praktijk makkelijker te maken.

Dit betekent dat ik vaak anders kijk dan een ambulant begeleider. En ook andere oplossingen en adviezen aandraag. Voor de kinderen voelen mijn oplossingen heel natuurlijk omdat ze gegeven worden door iemand die precies weet hoe het is om slechthorend te zijn.

Het meest bijzondere is als ik de kinderen na de observatie in de klas ook 1 op 1 spreek. Dan komt naar boven wat ik natuurlijk al eerder van ouders of leerkrachten heb gehoord: hun schaamte, frustraties of ook een hele belangrijke: vermoeidheid. De aansluiting die ik vind bij kinderen gaat zo makkelijk. Ik loop namelijk ook met gehoortoestellen rond. In de klas heb ik ook mijn solo-apparatuur om. En ik kom snel tot de kern omdat ik precies begrijp waar ze tegenaan lopen in de klas.

Het gave is dus, ik ben extra goed in mijn werk juist door mijn eigen ervaring als slechthorende. En daar ben ik super dankbaar voor. Omdat ik hiermee slechthorenden, via 100% Slechthorend, en ook slechthorende kinderen en hun ouders verder kan helpen in het zoeken naar goede oplossingen. Die ook écht werken.

Want weten doen veel mensen, maar begrijpen is iets heel anders. En juist het begrijpen is een belangrijke voorwaarde om écht met inzicht te leren omgaan met je slechthorendheid. En alles wat erbij komt kijken. En dat inzicht is van onschatbare waarde voor een gezond en gelukkig leven.

En inzicht is precies wat ik je ga leren in deze Masterclass!

Mijn intentie is dat elk slechthorend kind opgroeit met inzicht en zelfvertrouwen over zijn of haar eigen slechthorendheid. Zodat ze weten wat ze kunnen doen, of bij wie ze terecht kunnen als ze tegen drempels aanlopen. Zodat ze ontdekken dat zij veel meer de touwtjes in eigen hand kunnen houden. En daardoor meer zelfvertrouwen gaan ervaren.

En mijn hartenswens is om hierin met jou als ouder samen te werken. Zodat jij ook meer zelfvertrouwen gaat voelen over waar je op kunt letten en hoe je je slechthorende kind nog beter kunt ondersteunen in de klas.

Ik nodig je daarom van harte uit om dit jaar ook mee te doen.

Praktische informatie:

Data: woensdag 4 oktober, 11 oktober en 18 oktober
Tijd: 19.30 – 21.30
Voor wie: ouders van slechthorende kinderen

Ik geef alle deelnemers en vragen graag voldoende persoonlijke aandacht. Daarom heb ik slechts 15 plekken beschikbaar. Vol = Vol dus wees er snel bij!

De webinars worden opgenomen dus je kunt ze ook later terugkijken.

Jouw investering: 99,00 euro

Mijn investering: ik ga jou heel veel tools en handvatten geven, vanuit mijn jarenlange ervaring en expertise, waardoor jij en je kind enorm gaan groeien! Ik leer jou te kijken door de bril van een slechthorende. En heel slim te worden in denken in oplossingen.

Vind je het fijn om mij nog wat beter te leren kennen voordat je deze stap zet? Schrijf je dan hier in voor mijn eerstvolgende webinar op vrijdag 15 september waarin ik een klein tipje van de sluier oplicht met 10 tips hoe je spraakverstaan in de klas kunt verbeteren.

Weet je nu al dat je aan de slag wil met meer kennis, inzichten en know-how?

Dan kun je je hier inschrijven voor de Online Masterclass.

Via de aanmeldlink kom je in de betaalomgeving. Na betaling ontvang je direct in je mailbox een welkomstbericht met bevestiging van aanmelding. Je deelname aan de masterclass is dan definitief.

Mocht je er niet meer doorheen komen omdat de masterclass vol zit, laat het mij dan even weten. Dan zet ik je bovenaan de wachtlijst en zorg ik dat je de volgende masterclass er wél doorheen komt.

Ik kan niet wachten om met jou en andere ouders aan de slag te gaan om jouw kind te empoweren in slim omgaan met slechthorendzijn, voor nu en later!

Liefs,
Bianca